ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΖΑΚΙΟΥ

Το θέμα της σωστής και οικονομικής θέρμανσης, είναι κάτι που μας απασχολεί όλους κατά την διάρκεια του χειμώνα. Καλό όμως θα ήταν να μην το αφήνουμε “τελευταία στιγμή”.

Το βασικό σχετικά με το τζάκι είναι η σωστή τοποθέτηση, με την χρήση των σωστών υλικών και μονωτικών, που θα αποτρέψουν δυσάρεστες εκπλήξεις όπως: διαρροή καπνού μέσα στον χώρο μας, μυρωδιές, ανεπαρκής ποιότητα θέρμανσης, και ενδεχόμενο κίνδυνο πυρκαγιάς.

Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας και την καύσιμη ύλη που χρησιμοποιούμε. Δεν έχει την ίδια απόδοση θέρμανσης ένα φρεσκοκομμένο ξύλο που έχει αρκετή υγρασία, σε σχέση με ένα που είναι περσινό και αποθηκευμένο, μακριά από υγρασία (Στο εμπόριο υπάρχουν υγρασιόμετρα που σας δίνουν την δυνατότητα να ελέγξετε την υγρασία του ξύλου, ειδικά στην περίπτωση που αγοράζετε τα ξύλα). Αν είναι το χειμώνα να καίτε 8 τόνους ξύλα για να ζεσταθείτε, μάλλον δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθείτε με κάποιο τζάκι. Εμείς θεωρούμε σωστό να καίτε 1 ως 2 τόνους την κάθε σεζόν.
Προτείνουμε την χρήση μπρικέτας, η οποία έχει 5000 θερμίδες, και δίνει καθαρή καύση με πολύ καλή απόδοση θέρμανσης. Οι μπρικέτες πωλούνται σε συσκευασίες οι οποίες αποθηκεύονται εύκολα, και είναι αποδεδειγμένα αξιόπιστη λύση σε σχέση με ένα ξύλο άγνωστης υγρασίας.

Φυσικά παίζει σημαντικό ρόλο και η επιλογή του σωστού τζακιού (Διαθέτουμε βίντεο, το οποίο δεν θα “ανεβάσουμε”. Πρόκειται για τζάκι γνωστής εταιρείας – της οποίας δεν θα αναφέρουμε το όνομα. Στο εν λόγω βίντεο δείχνει το μαντέμι κακής ποιότητας, το οποίο “ξεφλουδίζει”. Η εταιρεία αυτή ισχυρίζεται ότι τα προϊόντα της έχουν 10 χρόνια εγγύηση, ενώ στην πραγματικότητα τα βεντιλατέρ των τζακιών είναι πλαστικά, με αποτέλεσμα να “στραβώνουν”)
Πιθανότατα θα αναρωτιέστε “Μέσα από όλες αυτές τις εταιρείες που υπάρχουν, και την τεράστια γκάμα προϊόντων, πως μπορώ να διαλέξω το σωστό τζάκι?”
Το θέμα “σωστό τζάκι” είναι κάτι διαφορετικό για τον καθένα. Το κάθε σπίτι έχει διαφορετικά τετραγωνικά, μονώσεις και ύψος ταβανιού, οπότε αυτό είναι το πρώτο που θα πρέπει να εξετάσουμε. Από εκεί και πέρα θα τεθούν τα εξής ερωτήματα: Το ξύλο υπάρχει σε αφθονία ή το αγοράζετε? Το τζάκι θα καίει συνέχεια ή θα ανάβει λίγες φορές? (π.χ. ένα εξοχικό το οποίο θα επισκεφτούμε 2 – 3 φορές στη διάρκεια του χειμώνα) Αν κάποιος θέλει να έχει άμεση θέρμανση και καθαρό τζάμι, θα πρέπει να κοιτάξει για κάποιο τζάκι με βερμικουλίτη. Αν κάποιος ενδιαφέρεται για αντοχή, θα πρέπει να εξετάσει την περίπτωση ενός τζακιού με μαντέμι.
Έχοντας συνεργαστεί με τις περισσότερες εταιρείες, εγχώριες και εισαγωγής, και μετά από πολυετή εμπειρία και τεχνογνωσία στις τοποθετήσεις τζακιών (από το 2001), μπορούμε να σας βοηθήσουμε να βρείτε και να τοποθετήσετε το σωστό τζάκι, που θα ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες.
Αναλαμβάνουμε τοποθετήσεις τζακιών, μετατρέπουμε παραδοσιακά τζάκια σε ενεργειακά, διαθέτουμε τα κατάλληλα αξεσουάρ για να βελτιώσουμε την απόδοση ενός ενεργειακού τζακιού.

Θέλουμε πάντα οι πελάτες μας να μένουν ικανοποιημένοι από την δουλειά μας. Ο λόγος που προτείνουμε να αγοράζετε και να τοποθετείται το τζάκι το καλοκαίρι, είναι γιατί και θα σας κοστίσει λιγότερο, και θα γίνει και πιο άμεσα η τοποθέτηση (Και φυσικά θα είστε έτοιμοι τον χειμώνα, να ανάψετε το τζάκι όταν χρειαστεί ). Αν όμως κάποιος θέλει να τοποθετήσει τζάκι κατά την διάρκεια του χειμώνα, σε αυτή την περίπτωση ζητάμε ευγενικά την κατανόηση του ενδιαφερόμενου, όσων αφορά την μέρα που θα τον εξυπηρετήσουμε, καθώς η τοποθέτηση ενός τζακιού χρειάζεται τον χρόνο του, και δεν θέλουμε να προβούμε σε “βιαστικές δουλειές”, που δεν θα έχουν ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

Μην διστάσετε να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας, για οποιοδήποτε θέμα σας ενδιαφέρει η σας απασχολεί σχετικά με το τζάκι. (Τηλέφωνα επικοινωνίας : 2102465489 – 6985084784 – 6946181879 – tzakiasompes.gr – email: filippatos7@yahoo.gr)

Με εκτίμηση
Ιωάννης Φιλιππάτος